Hogeschool van Amsterdam

Urban Vitality

dr. S. Mehra (Sumit)

Researcher at Digital Life and lecturer
Telephone:
0621156956
Email:
s.mehra@hva.nl
Work address:
Wibauthuis, Wibautstraat 3b, 1091 GH Amsterdam
Postal address:
Postbus 2171,1000 CD Amsterdam
Room number:
03.B12
Expertise:
Persuasive technology; behavioral change; health psychology; public health.
Social media:
Go to Research database

Sumit Mehra is psycholoog en informaticus. Hij is als docent-onderzoeker verbonden aan de opleiding Toegepaste Psychologie (DMR) en het lectoraat Digital Life (DMCI). Hiernaast is hij als zelfstandige actief als onderwijskundig adviseur.

Bij de opleiding Toegepaste Psychologie geeft Sumit onder meer les in Psychometrie, Onderzoeksmethoden & Technieken en Academische Vaardigheden. Hij is onderdeel van het team Consument en Maatschappij dat zich richt op attitude- en gedragsverandering. Hiernaast coördineert hij de cursus Social Media en Online Tools en begeleidt en beoordeelt hij projectgroepen en afstudeeronderzoeken.

Bij het Digital Life Centre doet Sumit onderzoek op het snijvlak van ICT, gezondheid en gedragsverandering. Binnen het VITAMINE-project ontwikkelde hij een interventie die ouderen stimuleert om meer te bewegen. Hierbij werkte hij samen met maatschappelijke organisaties en onderzoekers van de faculteit Beweging, Sport & Voeding en de faculteit Gezondheid. Hij richte zich op de vraag hoe ICT de motivatie kan verhogen en gedragsverandering kan faciliteren.

Sumit Mehra werkte voorheen aan de Universiteit van Amsterdam als docent Psychologie en als coördinator ICT en onderwijsvernieuwing (blended learning). Ook was hij enkele jaren onderwijskundig adviseur aan de HvA en Universiteit Utrecht op het gebied van didactiek en toetsing. Hij studeerde af in zowel Psychologie als Sociaal Wetenschappelijke Informatica aan de UvA.

  • Lid van Expertisegroep ICT in Onderwijs (HvA)
  • Kernlid van Special Interest Group Digitaal Toetsen (SURF)
  • Onderwijskundig adviseur-trainer (zelfstandig)
Go to Research database
Go to Research database