Centre of Applied Research Technology

profileimage male

Simon de Rijke is als docent/onderzoeker verbonden aan het lectoraat City Logistiek binnen het onderzoeksprogramma Urban Technology. Hij onderzoekt de rol van logistiek in een circulaire economie: hoe krijg je grondstoffen op het juiste moment op de juiste plaats en wat is de impact op de leefomgeving? Ook ontwikkelt hij onderwijs op dit gebied.

Simon is de afgelopen jaren betrokken geweest bij diverse onderzoeksprojecten op het gebied van circulaire logistiek en heeft zo een uitgebreid netwerk aan partners in het bedrijfsleven en bij de overheid opgebouwd.

Reststroomprojecten in Amsterdam

Hij werkt mee aan uiteenlopende projecten rond inzameling van waardevolle reststromen in en rondom Amsterdam. Hij onderzoekt hoe je de inzameling van huishoudelijk en bedrijfsafval zo kunt organiseren dat je afval als grondstof kunt hergebruiken, de stad schoner en veiliger wordt en je bovendien kosten bespaart.

Studenten verbinden met de praktijk

Een circulaire economie staat of valt met het verbinden van mensen en organisaties met allemaal hun eigen expertises en nieuwe ideeën. Daarom vindt Simon het belangrijk dat studenten en professionals in de circulaire logistiek samenwerken om zo logistieke innovaties in de praktijk te brengen.

Supply chain management

​Simon heeft een Master Bedrijfskunde, specialisatie Supply Chain Management, aan de Rijksuniversiteit Groningen. Na zijn studie werkte hij 6 jaar bij PostNL in diverse project- en consultancyfuncties.

Ervaring en expertise

  • Spreker: circulaire logistiek, afvallogistiek
  • Samenwerking tussen onderwijs en beroepspraktijk
  • Projectleiding: financiering en uitvoering onderzoek
  • Kennis delen: verschillende artikelen en presentaties gericht op de beroepspraktijk
  • Programmamanagement onderwijsontwikkeling voor de opleidingen Logistics Management en Logistics Engineering