Centre of Applied Research Technology

Dr A.W. Switzer (Andrew)

Telephone:
0611462894
Email:
a.w.switzer@hva.nl
Work address:
Wibauthuis, Wibautstraat 3b, 1091 GH Amsterdam
Postal address:
Postbus 2171,1000 CD Amsterdam
Room number:
11A02
Social media:
Personal website:
Coördinatie Grootstedelijke Vraagstukken
Go to Research database

Andrew Switzer werkt sinds 2016 als senior docent en onderzoeker bij de professionele Masteropleiding Urban Management en het lectoraat Coördinatie Grootstedelijke vraagstukken. In 2019 is hij gepromoveerd op een proefschrift over het toepassen van inzichten van transitiestudies om het proces rond de afstemming van ruimtelijke ontwikkeling en het verkeer- en vervoersysteem te versnellen.

Bij de Master Urban Management is Andrew verantwoordelijk voor de onderzoeksvaardighedenlijn en voor het afstuderen. Daar werkt hij onder andere aan het toepassen van actieonderzoek als een strategie waarmee studenten in hun projecten door onderzoek een bijdrage kunnen leveren aan complexe vraagstukken in de grote stad.

In zijn werk bij het lectoraat houdt Andrew zich vooral bezig met het ontwikkelen en onderzoeken van governance-strategieën die bijdragen aan de transitie naar een duurzame en klimaatbestendige stad. Zo werkte hij aan het ontwikkelen van governancemodellen voor blauw-groene daken in het project RESILIO (Resilience nEtwork of Smart Innovative cLImate-adaptive rOoftops). Nu is Andrew HvA-projectleider in het project Creating Actionable Futures (CrAFt). Het project gaat over hoe kunst en cultuur onderdeel uit kunnen maken van een transitie naar een klmaatneutrale en inclusieve stad.

Go to Research database
Go to Research database