Centre for Applied Research of the Faculty on Digital Media & Creative Industries
In de media
8 Results
-
Deze wetenschapper dacht een oorlogsexpert te zijn. Tot ze in de horror van de Russische oorlog belandde.
Je kunt allerlei ideeën en theorieën over oorlog hebben, maar alles verandert als je er daadwerkelijk een meemaakt. Dat ervaart wetenschapper Svitlana Matviyenko vanuit een schuilkelder in Oekraïne.
-
Zijn memes de nieuwe cartoons?
BNNVARA, 5 maart: Steeds vaker wenden mensen zich tot memes om maatschappijkritiek te uiten - zo ook in reactie op de inval van Poetin in Oekraïne. Zijn memes de nieuwe cartoons? Die vraag stellen we aan een ...
-
In de Oekraïne-oorlog worden techbedrijven opnieuw gedwongen kleur te bekennen
de Volkskrant, 1 maart: Voor techbedrijven is neutraal blijven allang geen optie meer, en al helemaal niet in de Oekraïne-oorlog. Hoe brengen ze het er vanaf?
-
Honderdduizenden Russen kampen net als Navalny met staatsterreur en politiegeweld. Publieke veroordelingen volstaan niet.
Het is tijd dat Nederland Russen en Belarussen humanitaire visa gaat verstrekken, schrijven vijf experts, waaronder Geert Lovink, directeur Institute of Network Cultures, Hogeschool van Amsterdam.
-
Kweek weerstand bij kinderen tegen de waanzin op het web
de Volkskrant, 15 november: In plaats van kinderen zelf te laten googlen in het informatiebos op internet, moet het onderwijs de nadruk leggen op solide kennisoverdracht door de leraar, betoogt Sezgin Cihangir.
-
De mens is te complex om in data te vangen
AD, 7 juni: Het geloof dat alles is te vertalen in data en cijfers, eist een hoofdrol op in ons leven. Maar is dat wel zo? Filosoof Miriam Rasch plaatst zeven kanttekeningen bij het ‘dataïsme’
-
Van erkenning van verveling en somberheid naar afbraak van Facebook
Netkwesties, 13 mei: De digitale denker en activist Lovink is in het buitenland bekender dan in Nederland. Zo verschijnt Sad by Design in het Italiaans, Engels, Spaans en Duits, in deze volgorde. Er was de nodige ...
-
Dertig jaar World Wide Web: een feest met een rouwrand
de Volkskrant, 8 maart: Precies dertig jaar geleden, in maart 1989, stuurde Tim Berners-Lee zijn baas bij onderzoeksinstituut CERN in Genève een voorstel voor het World Wide Web.