Entrepreneurship

Meet the Team: Emma Douqué

30 Jan 2024 15:00 | Entrepreneurship

Who are the team members from the Research Group Entrepreneurship and what do they do? In this series we would like to introduce one of the team members from the Research Group Entrepreneurship to you. This time Emma Douqué!

Do you have a question about HR, ICT, an event, planning, dates, organizing, ehm, yes about everything actually? Then Emma Douqué is your go-to person; always helpful, in for a chat and the longest-serving team member of the Research Group Entrepreneurship! Emma is coordinator at Research Centre FBE and a crucial team member of the Research Group Entrepreneurship.

Longest-serving team member

Emma werkte eerder op een hogeschool en kwam zeven jaar geleden zo een beetje per toeval terecht bij het lectoraat Ondernemerschap op de HvA. De teams waarin zij werkt, spreken haar aan omdat het sociale omgevingen met korte lijntjes en een informeel karakter zijn. Emma voelt zich verbonden met de normen en waarden van iedereen in het team van Ondernemerschap en dat is iets wat ze erg belangrijk vindt. Voordat ze begon bij het lectoraat, wist ze niet veel van het onderwerp ondernemerschap af. Inmiddels heeft ze kennis opgepikt die ze interessant vindt en vindt ze het leuk dat ondernemerschap altijd verbonden is aan de actualiteit. Ook heeft het haar positief verrast dat studenten zo ondernemend zijn!

Collega's blij maken

Ze begon als managementassistent op de HvA voor het Kenniscentrum FBE, dat toen nog Centre for Applied Research on Economics & Management (CAREM) heette. Sindsdien is Emma een stabiele kracht van het lectoraat. Ze houdt van afwisselende werkzaamheden en is het liefst bezig met informeren van anderen, het vinden van oplossingen en het helpen van collega's. Geen wonder dat ze inmiddels is doorgegroeid tot één van de coördinatoren bij het kenniscentrum. In deze functie houdt ze zich onder andere bezig met de organisatie van verschillende projecten en activiteiten op het gebied van onder andere ICT, HR, datamanagement en beheert ze de agenda's van lectoren Ingrid Wakkee en Frank Jan de Graaf. Ook is ze assistent Data Steward voor FBE. In die rol adviseert en informeert ze onderzoekers over het beheren van onderzoeksdata, bijvoorbeeld over welke systemen ze daarvoor kunnen gebruiken en hoe de wetgeving rondom dit onderwerp in elkaar zit. Naast haar harde werk bij het lectoraat Ondernemerschap, is zij ook actief voor het lectoraat Corporate Governance & Leadership.

“Ik ben er trots op dat ik me heb kunnen vestigen in deze teams en dat ik de functie neerzet zoals ik ‘m nu neerzet. Ik ben er trots op dat iedereen zijn of haar vragen bij mij kan neerleggen. Ik heb daarnaast veel vrijheid bij het indelen van mijn werkweek, dat vind ik erg fijn.”

De uitdagingen in het werk liggen bij de piekmomenten tijdens de conferentietijd in oktober en november, aan het einde van het jaar en vlak voor de zomer. Ze geeft aan dat het ingewikkeld kan zijn om alles op de juiste momenten samen te laten brengen. Maar als alles dan is gelukt en iedereen blij is, geeft dat veel voldoening!

Teamplayer

Niet alleen op de HvA werkt Emma graag samen, ook daarbuiten is ze een echte teamplayer. Emma heeft altijd fanatiek gehockeyd en staat nog steeds graag op het veld van de hockeyclub waar ze 30 jaar geleden begon met de sport. Ze hecht daarnaast veel waarde aan tijd doorbrengen met haar familie en vrienden; ook dat gaat vaak gepaard met het spelen van gezelschapsspelletjes met groot fanatisme en enthousiasme!